Persoonlijk gedicht als bijzonder cadeau

Vind je het ook zo lastig om een persoonlijk, mooi cadeau te vinden? Sommigen hebben alles al. Anderen willen geen spullen. En weer een ander heeft zó'n specifieke smaak dat je geen vaas of armband meer durft te kopen... 

Jij wilt:

* Laten zien hoe bijzonder de ander is voor jou.

* Jouw vriendschap/liefde/waardering tonen.

* Een geschenk geven dat ontroert.

* Iets geven dat blijvend is. 

* Iets verrassends doen.  

Een uniek cadeau

Een persoonlijk gedicht precies het juiste cadeau. Een gedicht waarin staat hoe bijzonder de ander is. Wat jij zo waardeert in hem of haar. En het beschrijft op een poëtische wijze de band die jullie hebben.  (Verwacht trouwens geen sinterklaasversje met standaard rijmschema. Het is een beeldend gedicht, met literaire waarde). 

Wie schrijft dit gedicht? 

David Mulder heeft ruime ervaring als sneldichter. Hij stond op festivals en evenementen, waar hij zo'n duizend 'gedichten op maat' schreef voor bezoekers. Hij is al dertig jaar schrijver en bracht drie romans uit bij uitgeverij Ambo|Anthos, publiceerde een kinderboek en schreef luisterseries voor Storytel. Bij het schrijven van zijn boeken zoekt David direct de spanning op. En dat doet hij in zijn gedichten ook. Hij weet mensen steevast te raken. 

Een meesterlijk mooi gedicht gekregen, opgedragen aan mijn broer. Bedankt! ~ Solino de Baay 

Hoe werkt het?

Je gaat in gesprek met de dichter (per telefoon of videobellen). Dat duurt ongeveer een kwartier.  Lijkt misschien kort, maar David komt snel tot de kern. Hij stelt precies de juiste vragen om erachter te komen wat jullie bindt, wat jullie geschiedenis is en wat er bijzonder is aan de persoon die je wilt verrassen. Je zult jezelf dingen horen zeggen die je nooit eerder zo bedacht had...

 

Als het gesprek is beëindigd gaat David meteen aan de slag. Al snel belt hij je op om het gedicht aan je voor te lezen. Wat jij hebt verteld staat nu zwart op wit. Maar dit keer in beeldende taal, vol ritme en rijm. Het gedicht voegt iets toe aan de band die je hebt met de ontvanger. 

En dan?

Als je het gedicht hebt gehoord, heb je de mogelijkheid om kleine aanpassingen voor te stellen. David schaaft de tekst bij en doet hem vervolgens per digitale post op de bus. Je kunt het gedicht thuis afdrukken.

Prijs: 149 euro 

Je kunt het gedicht vandaag nog in huis hebben!*

Ik wou je nog even bedanken voor de mooie brief aan mijn ‘geheugenloze’ man Jan.
Bij het lezen van je mooie zinnen brachten onze vier vochtige ogen ons weer even samen.
David, jij maakte gisteren mijn dag!  
~ Marleen van den Bosch


* Ik werk ma-vr tot 17 uur.