Festival act: Het Huis van Bewaring

Stel je voor...

* dat mensen jaren later nog met vreugde terugdenken aan jouw festival of evenement.

* Dat ze er een mooie, tastbare herinnering aan hebben overgehouden.

* Dat ze uit het poëzie huisje stappen met een persoonlijk en intiem gedicht in hun hand, en dat ze hun weg op het festival vervolgen met een nieuwe, poëtische blik in hun ogen, waardoor alles wat ze zien nog mooier binnenkomt.

 

Dat is wat David Mulder biedt met zijn act Het Huis van Bewaring. Hij maakt als sneldichter voor afzonderlijke bezoekers een persoonlijk gedicht . Een gedicht dat vaak nog jarenlang gekoesterd wordt.

Hoe werkt het?

In een piepklein huisje ontvang ik één gast, met wie ik in gesprek ga door een ouderwetse draaischijftelefoon. We zijn van elkaar gescheiden door een glazen wand, maar we zitten heel dicht bij elkaar. Denk aan een biechtstoel. Of: op bezoek bij iemand in de gevangenis.

Zodra ik voldoende informatie heb verzameld over het gevoelsleven van mijn gast, typ ik razendsnel een indringend gedicht op mijn vintage typemachine. Ik lees het voor en daarna overhandig ik de envelop door een brievenbus in de wand.

Prikkelend

Als er even niemand op bezoek is, kan ik de telefoon laten rinkelen. Dat is een prikkelend beeld, die eenzame, rinkelende telefoon. Loop je er voorbij, of ben je zo nieuwsgierig dat je opneemt? Het gesprek dat dan ontstaat ligt nog helemaal open, zonder enige verwachting (of remming).

 

Totale verrassing

David: ‘Festivalbezoekers besluiten vaak in een impuls om in mijn huis te komen. Ze weten niet wat ze te wachten staat. Tijdens het praten schieten ze vaak al in de lach. Dan realiseren ze zich: wat vertel ik nu allemaal? Nadat ze het gedicht hebben gehoord, zijn ze vaak even beduusd. Niet zelden met vochtige ogen. 

Enthousiast geworden? Klik op de button om in contact te komen.

Wie is David Mulder?

David Mulder heeft ruim tien jaar ervaring als sneldichter. Hij stond op grote festivals als Lowlands en ook op kleinere, intieme evenementen. Schrijven doet hij al ruim dertig jaar. Hij bracht drie romans uit bij uitgeverij Ambo|Anthos, publiceerde een kinderboek en schreef luisterseries voor Storytel. Hij werkte als muzikant/songwriter, cabaretier en presentator. 

 

Reacties van bezoekers

Online reacties

“Even” m’n gedachten laten omzetten in poëzie... Ik dacht dat dit een onmogelijk iets zou worden, maar je hebt me enorm weten te raken. Die kwam binnen! Mooi, zo mooi. Bedankt!

- Mar

 

Tijdens het Straatfestival Onderstroom in Vlissingen schreef je een gedicht voor me, zó indrukwekkend, dat ik het koester als een waardevol geschenk en een onvergetelijke herinnering. Ik ben er ongelofelijk rijk mee, dankjewel!

- Marjan de Kort

 

Het is een gedicht geworden met lieflijke historie met zachte woorden die beroeren en mij bij zullen blijven.

- Pia-May van Gestel

 

Behalve een leuk gesprek ook nog eens mijn eigen persoon in prachtige verzen op papier..

- Laurens

 

Gisteren op de Dag van de Literatuur heb je een prachtig gedicht voor mij gemaakt, als ode aan mijn donor. Je hebt mij diep geraakt! Heel veel dank hiervoor.

- Thea van Leeuwen

 

Ik wou je nog even bedanken voor de mooie brief aan mijn ‘geheugenloze’ man Jan.
Bij het lezen van je mooie zinnen brachten onze vier vochtige ogen ons weer even samen.
David, jij maakte gisteren mijn dag!

- Marleen van den Bosch

 

Afgelopen zaterdag, de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Jouw gedicht dat me het prachtige gevoel heeft gegeven van ‘nietig’ zijn en tegelijkertijd de ruimte innemend door gezien te worden. Dank!!

- Mirel