Festival act: De Escribano

Een man aan een tafeltje, met daarop een typemachine; zo verschijnt de traditionele escribano in Mexico Stad in het straatbeeld.

En op jouw festival zit hij er ook. Hij vangt de gedachten en gevoelens van de festivalbezoeker in een gedicht.

'Eerst is er een kort gesprek, waarin ik erachter kom wat mijn gast bezighoudt. Zodra ik voldoende informatie heb verzameld, typ ik razendsnel een indringend gedicht op mijn vintage typemachine. Ik lees het voor en daarna overhandig ik het gedicht in een envelop.'

Totale verrassing

David: ‘Festivalbezoekers besluiten vaak in een impuls om bij mij aan tafel te komen zitten. Ze weten niet wat ze te wachten staat. Tijdens het praten realiseren ze zich: wat vertel ik nu allemaal voor persoonlijke dingen?

Nadat ze het gedicht hebben gehoord, zijn ze vaak even beduusd. Niet zelden met vochtige ogen. 

Enthousiast geworden? Klik op de button om in contact te komen.

Wie is David Mulder?

David Mulder heeft bijna vijftien jaar ervaring als sneldichter. Hij stond op grote festivals als Lowlands en ook op kleinere, intieme evenementen. Schrijven doet hij al ruim dertig jaar. Hij bracht drie romans uit bij uitgeverij Ambo|Anthos, publiceerde een kinderboek en schreef luisterseries voor Storytel. Hij werkte als muzikant/songwriter, cabaretier en presentator. 

 

Reacties van bezoekers

Online reacties

“Even” m’n gedachten laten omzetten in poëzie... Ik dacht dat dit een onmogelijk iets zou worden, maar je hebt me enorm weten te raken. Die kwam binnen! Mooi, zo mooi. Bedankt!

- Mar

 

Tijdens het Straatfestival Onderstroom in Vlissingen schreef je een gedicht voor me, zó indrukwekkend, dat ik het koester als een waardevol geschenk en een onvergetelijke herinnering. Ik ben er ongelofelijk rijk mee, dankjewel!

- Marjan de Kort

 

Het is een gedicht geworden met lieflijke historie met zachte woorden die beroeren en mij bij zullen blijven.

- Pia-May van Gestel

 

Behalve een leuk gesprek ook nog eens mijn eigen persoon in prachtige verzen op papier..

- Laurens

 

Gisteren op de Dag van de Literatuur heb je een prachtig gedicht voor mij gemaakt, als ode aan mijn donor. Je hebt mij diep geraakt! Heel veel dank hiervoor.

- Thea van Leeuwen

 

Ik wou je nog even bedanken voor de mooie brief aan mijn ‘geheugenloze’ man Jan.
Bij het lezen van je mooie zinnen brachten onze vier vochtige ogen ons weer even samen.
David, jij maakte gisteren mijn dag!

- Marleen van den Bosch

 

Afgelopen zaterdag, de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Jouw gedicht dat me het prachtige gevoel heeft gegeven van ‘nietig’ zijn en tegelijkertijd de ruimte innemend door gezien te worden. Dank!!

- Mirel